Fifa sanoo, että se on ratkaissut rasismin jalkapallossa – mutta se ei ole läheskään

Toinen tapa tarkastella sitä on kysyä itseltäsi: jos Fifan rasisminvastainen työryhmä on ”täyttänyt” tehtävänsä, mikä helvetti oli sen tehtävä? Voisit kuvitella, että jalkapallon vastainen rasismin vastainen työryhmä olisi voima, jonka tehtävänä on toteuttaa toimenpiteitä pelin yhdistyksen lopettamiseksi bigotien kanssa. Jos olisit epätodennäköisesti optimistinen, toivotteko, että se voisi esittää joitakin todisteita tekemästään työstä ja sen interventioiden huomattavasta menestyksestä. ”Jalkapallo-legendien tiimi”. Näiden legendojen identiteettiä tai olemassaoloa ei julkisteta Fifan omalla verkkosivustolla, joka saattaa viittaa siihen, että heillä on näkyvyysongelma, mutta ei väliä. Mitä konkreettisia tuloksia tällä ihailtavalla toiminnalla on ollut?Mikä on ryhmän tehtävän täydellinen toteuttaminen? Tämä on hieman vähemmän selvää.

Anteeksi ironisen aliarvioinnin liiallinen käyttö. Ongelmana on se, että kun on kyse tällaisesta bombastisesta, trumpialaisesta näytön kieltämisestä, on vaikea löytää asianmukaista vastausta.

Mitä sinun pitäisi sanoa, kun otat huomioon sen, että Kongon jalkapalloliiton presidentti Constant Omar ei ole pitänyt mitään kokouksia, kun hän otti työryhmän vastaan ​​vuotta sitten, ja kun hän sai kirjeitä, joissa hän pyysi vetämään sormensa ulos ja järjestämään yhden, yksinkertaisesti jättivät heidät huomiotta? Facebook Twitter Pinterest Roberto Carlos oli oikeassa, kun banaaneja heitettiin hänelle enemmän kuin kerran, kun he pelasivat Venäjällä Anzhi Makhachkalalla. Valokuva: Anatoli Maltsev / EPA

Asianmukaiset tosiseikat ovat tuskin oikeutettuja.Aiomme mennä, kaikki sama.Seuraava maailmanmestaruuskilpailu on Venäjällä, jossa kukaan ei ole vakuuttunut siitä, että yrittäjät saada rasistit pois pelistä ovat onnistuneet, kun tutkijat kirjautuivat stadioneihin ja niiden ympärille rasistisiin vaaratilanteisiin yli kaksinkertaistuneen viime vuonna, ja fanit tapasivat hyväntahtoisen välinpitämättömyyden niiden kansalliset viranomaiset voivat hyvin kuulla ympäri maailmaa, kuten Côte d’Ivoire ja Senegal kilpailevat niiden edessä. (Älä koskaan unohda kansallisen liittovaltion virkamiehen vastuuta, joka vastasi fanien käyttäytymisestä vuonna 2012, Alexander Meitin, kun hän kertoi Brasilian Anzhi Makhachkalan pelaajan Roberto Carlosin valituksista, että banaanit oli heitetty hänelle enemmän kuin kerran: ”Banaanit ovat ravitsevia hedelmiä ja keltaisia ​​hedelmiä, jotka aina saavat sinut onnelliseksi. ”)

Ajattele myös, että Uefa oli pakotettu sakottamaan Kroatia faniensa rasistisesta käyttäytymisestä Euro 2016 -turnauksessa Tšekkiä vastaan Tasavalta, jonka aikana heilahdukset heitettiin kentälle. (Sitä seurasi edellisen vuoden tapaus, kun swastika leikattiin Zagrebissa ennen karsintakilpailua Italiaa vastaan.) Tai katsokaa hieman lähemmäksi kotia, British Kick It Out -järjestön viimeisimmässä raportissa, jossa todettiin, että sillä oli sai 393 raporttia rasistisesta käyttäytymisestä – 77 vuotta aikaisemmin.

Tässä ei ole kyse siitä, että rasismi on viime vuosina kasvanut.Tarkoituksena on, että Kick It Out – joka itsessään on aivan liian vähän rahoitusta ja joka sai noin 0,0004 prosenttia Premier Leaguein uusista televisiotuloista – on viettänyt paljon työtä rohkaisemaan ihmisiä ilmoittamaan siitä, kun se tapahtuu. ei ole niin groteski kuin se oli vuosineljännes sitten, se on edelleen kirous.Ei siksi, että jalkapallo on ainutlaatuinen vihamielinen säilytyspaikka, mutta koska siellä on jotakin väkijoukon kannesta, stadionin kulttuurissa, joka pakottaa kaikenlaisia ​​vihamielisyyksiä, ja toiminnassa, joka tuo yhteen kaikki etniset ja kansalliset ihmiset, joka herättää pikku pikkuinen toerag, joka asuu edelleen liian monissa päämme.

Todiste siitä, että Fifa ei ota ongelmaa riittävän vakavasti, on kätevästi riittävän hyvin siinä ajatuksessa, että se pitää tehtävänsä täyttyneenä. Kukaan, joka suhtautuu vakavasti epävakaan yhteisiin ponnisteluihin rasismin hävittämiseksi, ei koskaan pidä sitä, että heidän tehtävänsä täyttyvät millään tavalla. Universumin kaari voi taipua oikeuteen, mutta se on pitkä. Ja vaikka olisit tavoitteeksi, lopullinen pilli on aivan liian kaukana aikaa tuhlata aikaa.