Ross Barkley oli alun perin käsittämätön osto

Chelsea on Manchester City

Joukkue pelasi tyyliä, jossa Leroy Sana paljastui Manchester Cityssä. Keskikenttäpelaaja ylikuormittaa kentän keskiosaa, jossa reunat siirretään ja puolustuslinja nousee, minkä jälkeen ne antavat laitahyökkääjän etukäteen ja hän terävöittää rangaistusrangaistuksen rangaistusalueelle.

Tässä tyyliin Pedro ja Marcos Alonso sijoitettiin. Arsenalin puolustus kummassakin tapauksessa ei ollut aikaa kilpailijoille – pelaajat palasivat ylikuormitetusta keskuksesta eikä heillä ollut aikaa miehittää alueitaan.

Hyökkäävä jalkapallo vaikutti joukkueen puolustukseen: puolustuslinja oli huomattavasti korkeampi kuin Conte. Luonnollisesti Arsenal käytti hyväkseen tätä nopealla hyökkäyksellä ja aktiivisilla sivuilla: kahdeksan lyöntiä rangaistusalueelta toimitettiin Chelsean maalille.

Luulen, että ymmärrän, miksi Barkley tarvitsee.

Ross Barkley oli alun perin käsittämätön osto. Tämä ei ole pistemäärä, vaan yksinkertaisesti ostaa homebrew-soitin pieni hinnasto.

Englantilainen ei kuitenkaan tullut yleismaailmaryhmäksi, ja hänellä oli Maurizio Sarryn erityinen rooli: hän ryntää rangaistusalueella toisella nopeudella Aaronin Ramseyn tyyliin ja ampuu maalille.

Tällainen pelaaja on edullinen valmentajalle, koska hän etsii helposti vapaa-alueita. Kun pelaat palloa linjojen välillä, on riittävästi tilaa ja sen seurauksena on aikaa arvioida tilannetta ja ajatella ratkaisua.

Tässä tapauksessa Barkley on Ruben Loftus-Chickin suora kilpailija. Chelsean oppilas tässä roolissa osoittautui Englannin joukkueeksi syksyllä 2017. Rossilla on kuitenkin etulyöntiaseman ansiota ja parempaa näkemystä kentästä.

Emery muuttaa Arsenalia. Chelsea on toinen Man City. Kuva: FC Chelsea

N’Golo Kante sai myös uuden tehtävän kentällä. Tsentrhav otti Allanin roolissa “Napoli”: hän juoksee sivulle ja terävöittää sieltä, kun laita siirretään keskelle. Tällainen uudelleenjärjestely tapahtuu säännöllisesti.

Tämä on jo toinen ottelu – samanlaisessa tyylissä se avasi myös Huddersfieldia vastaan. Ja toisessa ottelussa edistystä on jo nähtävissä: ranskalainen antoi kaksi teroitusohjelmaa puolelta.