Kyllä, toistaiseksi Rostovissa on vain liikkuva prototyyppi

Kuusi kuukautta sopeutumista, yksi täysimittainen offseason, paikalla valinta, fuusio Berdyevin entisistä sankareista kuten Cesar Navas ja lahjakkaista nuorista, kuten Dmitry Poloz, siinä kaikki – menestysresepti on valmis. Kyllä, toistaiseksi Rostovissa on vain liikkuva prototyyppi. Ei se, että riittää voittaa mestaruus ja jopa päästä Mestarien liigan. Mutta jotta loppuu mestaruuden neljän ensimmäisen, enemmän kuin tarpeeksi.

Uusi Ruby-malli

Jos puhumme “Rostovin” pelimallista, niin tämä on uusi kopio tämän vuosisadan loppuvuoden nollan vuoden “Rubinista”. Tämä tapahtui myöhemmin kahden voitetun tittelin jälkeen voitettuaan Barcelonan, Interin ja Atléticon, Kazan yritti sopeutua hyökkäämiseen, kokea jotain uutta, mitä Berdyev ei koskaan päättänyt. Rostov-na-Donissa Kurban Bekievich hylkäsi kaiken tämän keskittyen vanhaan hyvään puolustusmalliin. Pelin maksimaalinen kuivuminen, koko joukkueen selkeät toimet puolustuksessa, vasta sitten hyökkäys. Tässä johtava rooli annetaan normeille ja vastapeliin. Tulos ei ollut kauan saapumista. Mestaruuden 18 ensimmäisen kierroksen aikana “Rostov” pääsi 16 maalia – vähiten Premier League -sarjassa. Toisaalta Kurban Berdyev -joukkue teki vain 23 maalia, mikä on yhdeksäs indikaattori kaikkien Premier League -seurojen joukossa. Mutta tämä on täysin erilainen tarina.

Pääpäätelmä tästä tilanteesta on vakiintunut luotettavuus, pelifilosofia porteillaan. Tapa, jolla “Rostov” toimii pelatessaan puolustuksella, on jotain muuta kuin yhdistelmä jalkapalloilijoiden yksittäisiä toimia. Ei ole syytä uskoa, että keväällä joukkue alkaa yhtäkkiä vastaanottaa kolme pankkia peliä kohden.

Jalkapallo yhteensä venäjäksi

Uskollisten hollantilaisten esittelemät viime vuosisadan 70-luvulla 70-luvun kokonaisjalkapalloilun käsite on muuttunut paljon. Nyt käytännössä kaikki seurat pelaavat sitä. Mutta Kurban Berdyev pystyi luomaan oman ainutlaatuisen mallin. Berdyevin joukkueiden suorituksissa saavutetaan jotain kokonaisen jalkapallon ja klassisen catenaccion välillä.