Abramovitš kutsuu Luis Enriquea

Enrique on sarjan looginen jatko, mutta ei ratkaisu ongelmiin. Hänet kutsutaan Chelseaan, ja hänen otsaansa painetaan jälleen seinää vasten. Me puhumme valmentajasta, joka oli ristiriidassa tähtien kanssa jopa Barcelonan perheessä – mitä voimme sanoa “Chelseasta”, jossa kaikki ovat epätarkkoja, ja kaikki ovat valmiita pilkottamaan toistensa kurkkuja.

Eden Hazard pysyy tämän kauden jälkeen? Belgialainen on jo 27-vuotias ja jahtaa Cahill-lohkareiden ottamia palloja, ja hän luultavasti unelmoi lämpimästä Madridin auringosta, jossa palkka on suurempi ja voittaa Mestarien liigassa joka toinen kausi. Jos hän pysyy Chelseassa, hänen on kestettävä toinen rakenneuudistus: Enriquen puolet Comte-joukkueesta ei tarvitse.

Vaikka espanjalainen käsittelee tilanteen joukkueessa, pitää hänet johtajana ja voittaa mestaruuden, ensi kaudella tulee olemaan epäonnistumisia, sisäisiä ryöstelyjä, keskinäistä väsymystä, sitten irtisanomista ja uudelleen. Chelsean fanien on omalla tavallaan kestettävä vähintään Liverpoolin ja Arsenalin tuki. Ranieri, Scolari, Ancelotti, Di Matteo, Conte, Enrique. Kaikki on tavallista.

Jos kuvittelemme hetken, että Chelsean johtajuus oli yhtäkkiä väsynyt vaihtelevista trofeista, joissa oli epäonnistumisia, järkevin askel olisi kutsua Eddie Howen kaltainen valmentaja ja astua takaisin varjoihin. Mies, joka on omistanut koko uransa Bournemouthille ja kolmannen kerran, pelastaa klubin paikalle Premier League. Samaan aikaan hän työskentelee paljon oppilaiden kanssa, asettaa kauniin jalkapallon ja tuo vakautta, jossa on valoisuutta, jota Chelsea ei ollut menestyneimmillään vuosina.

Abramovitš kutsuu Luis Enriquea. Mutta Chelsea tarvitsee toisen valmentajan. Kuva: Goal, Sky Sports

Eddie Howe on fantasiaesimerkki ja tyyppi, ei ennuste eikä ehdotus. Hänelle annettaisiin taloudellinen budjetti, joka takaisi, että nuoret pelaajat eivät enää valutettaisi eurooppalaisten kellarien päälle, ja että heille annettaisiin työtä hiljaa. Joten dynastia olisi voinut ilmestyä, mutta ainoa hallitsija Chelseassa ei ole valmentaja. Tietenkään mitään tällaista ei tapahdu.