Juoksijoiden ja yhteistyökumppaneiden maailmancupit alkavat, tšekit haluavat pisteitä

Martin Jakš, Aleš Razým ja Dušan Kožíšek päättyivät maastohiihtoradalta viimeisen olympiatalven jälkeen, ja kärkijoukkojen on vielä kasvamatta.

Seitsemän juoksijaa osuu avauskilpailuihin. Petra Nováková ja Kateřina Razýmovová kilpailevat klassisessa sprintissä lauantaina ja 10 km klassisessa kisassa sunnuntaina. Miesten joukossa sprintissä ovat Michal Novák, Miroslav Rypl ja Luděk Šeller. Novakia ja Rypliä yhdistävät Petr Knop ja Jonáš Beš inák sunnuntain 15: ssä.

“Skandinavian ensimmäisissä maailmancup-kisoissa on aina paljon kilpailua ja kaikki ovat hermostuneita siitä, kuinka ensimmäiset kisat päättyvät.Uskon kuitenkin, että tytöt taistelevat sen kanssa hyvin ”, sanoi naisten valmentaja Jan Franc, joka odottaa Novákován sijoittuvan kolmenkymmeneen kymmeneen asemaan. “En ollut kovin kiireinen valmistelukilpailussa, mutta nyt minusta tuntuu joutuvan oikeaan asentoon ja jännitykseen”, hän sanoi. Miesten joukossa puolustaa yleistä voittoa Johannes Hösflot Klaebo, joka 21-vuotiaana hallitsi SP: tä historian nuorimpana juoksijana. Hänen kilpailijansa ovat edelleen yksitoistavuotias sveitsiläinen Dario Cologna.

Heidi Weng, hattu temppu, on naisten lyömä. Therese Johaug, joka palaa SP: hen doping-rangaistuksen jälkeen.Toisaalta heidän maanmiehensä Marit Björgen puuttuu reitiltä. Kokenut Miroslav Dvorak kaipaa sarjan alkua sairauden jälkeen, ja sen pitäisi alkaa kuukauden kuluessa Itävallassa Ramsaussa.

Suurin odotus on Portykilla. ”Hän työskenteli kovasti ja kunto on ehdottomasti paras, mitä hän on koskaan ollut. Myös sukellusosassa hän on jo käsitellyt kesäkauden vähäisemmät kärsimykset. Uskon, että hän tekee maalin säännöllisesti ja jos hän sijoittaa vähintään 15. sijalle Skandinavian kisoissa ja toistuvasti noin 20.