Kun saavutat maalin, tämä on maailman paras tunne

Maaliskuun 4. päivänä tapahtuneen pienen “Brightonin” vastaisessa ottelussa “Arsenalin” tähtiä ja monimiljoonaa hyökkäystä kunnioitettiin yhdellä päämäärällä – jalkojen ulkopuolelle useilta metreiltä tarttui pallo Obameyangin tavoitteeseen, joka ei ollut vielä tajunnut mihin hän osui.

Mutta ottelun tärkein hyökkääjä oli gabonetit, jotka eivät tilanneet tangon, ja 34-vuotias englantilainen, jolla oli miehen kasvot, joka löytyy helposti perjantai-iltana julkaistusta pubista, jossa on lepoa viikon työn jälkeen. Glenn Murray on Premier League -yhtiön finaalipelaaja, hän teki kahdeksan kertaa kaikissa turnauksissa vuonna 2018, ja tällä kertaa Englannin mestaruuskilpailut potkivat vastustajan maalintekijöitä enemmän kuin rakas Lacazette ja Morata.

”Kun saavutat maalin, tämä on maailman paras tunne. Tämä on tapa. Tämä on huume. Kaikki juoksevat ympäri ja juhlivat pihalla laatikon ympärillä, teeskennellen, että he saivat maalin tuhansien fanien edessä. Ja minä todella teen sen. ”

Tammikuun alusta vain Sergio Aguero ja Mo Salah saivat useammin kuin Glenn, ja arvasit sen, että hänestä tulee tehokkain englantilainen-2k18 saaren jalkapallon korkeimmalla alueella. Harvinainen tavoite, joka on osa ilmeistä ulkopuolista, onnistuu saavuttamaan kaksinkertaiset numerot Premier League: ssä alle kaudella, mutta sitkeys on yleensä Glenn Murraylle ominaista.

Kun uransa aamunkoitolla yritettiin tehdä ensimmäinen ammattisopimus, Carlisle Unitedin neljännen jaoston klubi kieltäytyi hänestä kahdesti, ja hän lopetti melkein jalkapallon ja tunsi, että hänen unelmansa ei ollut tarkoitus tulla toteutumaan. Hän kuitenkin voitti itsensä ja yritti käsiään sitten hyvin marginaalisessa US Professional Leagueissä Wilmington Hammerheads -tiimin kanssa. Murray sijoitti kolme maalia ulkomaille, sai arvokasta kokemusta ja palasi Englantiin, jossa hän aloitti pitkän matkan huipulle kolmannesta ja neljännestä osastosta.

Hänet vietiin kuitenkin Carlislen luo, josta hänet ajettiin kahdesti. “Ajattelin vakavasti jalkapallon jättämistä, koska hävisin kaikki illuusiot”, Murray sanoo. ”Muistan vain pitkät matkat autolla stadionille ja tunteja koulutukseen, joita vietin hiljaisuudessa, pettyneenä ja katkerana.”