Hän oli hullu. Mutta suuri maalivahti, muistutti Robinson Hašekille

Viime kaudella Slavie-jääkiekkoilijat voivat olla ylpeitä extraligista. Aikana kaksikymmentäyksi vuotta on Tsekin eliitin he juhlivat mestaruuden kahdesti (2003 ja 2008) pelata finaalissa kolme kertaa (2004, 2006 ja 2009).

Mutta huhtikuun jälkeen laskeutuminen ylhäältä kilpailun Prahan joukkue valmistautuu Valioliigan. Ja hänellä on täysin uusi kenttä. “Jälkeen lasku, joukkue hajosi. Aloitimme viidellä pelaajalla “, kertoo valmentaja Pavel Hynek. “Meillä on paljon poikia, jotka yrittävät. Ja uskon, että jopa kaksi tai kolme enemmän pelaajia joukkueen tuoda. ”

Yksi uusia kasvoja tsekkiläisten jääkiekko fani houkutteleva: Slavia testit třiatřicetiletého kanadalainen hyökkääjä Nathan Robinson.

” On mielenkiintoinen pelaaja, jolla on menneisyytensä, kokemuksensa.Euroopassa, sillä oli paljon Saksassa ja voitti kolme mestaruutta “kertoo Hynek Robinsonin menestys joukkuetta Adler Mannheim ja Eisbären Berlin (2x) vuosina 2007 ja 2009.

Lisäksi Robinson,” vanha manner ” (Nottingham Panthers ja Belfast Giants) sekä tapasi Nottinghamissa tšekkiläisen jääkiekkoilija Martin Poděkyn, jolla oli mahdollisuus kokeilla jääkiekkoa Tshekin tasavallassa aloittelijana.

“Minulla oli myös Sveitsistä tarjous. Kuulin kuitenkin tšekkiläisestä liigasta, että siellä on hyvä jääkiekko ja yksi Euroopan parhaista liigakilpailuista.Siksi sanon, antaa sille yrittää “sanoo Robinson, joille Tšekin jääkiekko ei todellakaan ole tiedossa.

” Tiedän, että tšekit ovat älykkäitä ja nöyrä samanaikaisesti jääkiekon pelaajia. Että monta kertaa voitti maailmancupin ja jopa olympialaiset “, toteaa Robinson. “Ja se on toinen syy, miksi olen täällä.”

“Tšekit ovat hyviä luistelijoita ja teknisiä pelaajia. Pidän “

Tsekin joukkuetoverinsa lisäksi myös tapasi hänen sitoumuksia Pohjois-Amerikassa – kuten Detroit, jolle runkosarjan 2002/03 pelataan viisi peliä NHL. Kaksi muuta alkaa eliitti kilpailu, lisätään sitten kaksi vuotta myöhemmin Bostonissa.

“Playing Detroit oli minulle todella erityinen.Oli vaikea päästä kokoonpanoon, koska on ollut monia suuria toimijoita: Dacjuk, Zetterberg, Draper, Fedorov, Larionov, Hull…”luettelee tähtien joukkuetoverit.

tukeminen entisen Red Wings joukkue oli myös Tšekin maalivahti Dominik Hašek. “Se oli mielenkiintoinen kaveri. Uskomatonta, “hymyilee Robinson. “Muistan yhden harjoittelun harjoitteluni jääkarjoista ja sanoin ampua kovimmatkin räjäytykset, joita voin tehdä. Ja hän ei edes ottanut kiinni “, hän nauraa. “Hän oli hullu. Mutta suuri maalivahti. “Robsen pelasi myös Hašekin lisäksi Jiří Fischerin tai Jiří Hudlerin kanssa. “Tšekin jääkiekkoilijat ovat hyviä luistelijoita ja teknisiä pelaajia. Aivan kuten minä.Ja siksi haluan pelata täällä, “on selvä.

Itse asiassa yksi hänen jääkiekko malleja oli toinen Tsekkiläinen – Martin Straka. “Kun kasvoin, pidin häntä katsomassa. Se oli hämmästyttävä pelaaja “hän sanoo.

Prahassa hän maistoi limonadi. Ja tietenkin, olut

Nyt Robinson on tottua uuteen elämään Prahassa. “Tunnistan paitsi joukkueet pelaavat meitä vastaan, mutta myös kulttuurin, kielen ja kaikki muu”, hän sanoo.

Uusi joukkuetoverinsa sai pian hänen puolellaan. “Hän yrittää puhua Tsekin, mikä on mukavaa hänestä”, sanoo hyökkääjä Pavel Kašpařík. “He todella yrittävät parhaansa mahtua joukkueen. Hän kantaa Tsekin-Englanti sanakirja ja voit jopa lause “, hän hymyilee.

Mitä?Se edullista ei paljasta. “Nämä asiat eivät ole kovin julkaisukelpoisia,” naurahtaa Kašpařík. “Mutta jotkut asiat tyypillisiä tšekkiläisen olemme oppineet. Ehkä: Ole hyvä muhennos. ”

Robinson heti kaatoi toisen Czech sanat:” Hei. Kiitos, “sana. Ja mikä on hänen suosikkinsa Tsekin sana? “Erinomainen. En tiedä miksi, mutta pidän todella siitä, “naurahtaa. “From Czech’m innoissaan, rakastan lähiruokaa. Pihvit, sianliha, kana. Limonadi juoma. Ja tietenkin olutta “hän sanoi jo takaisin kotimaassaan Englanti.

Uskon, että mietinnössä, Hynek kertoi valmentaja

mitkä ovat mahdollisuudet Robinson, että kun testataan sivuston Slavia oikeastaan ​​sanoa?Mukaan valmentaja Hynek melko korkea. “Olen iloinen saadessani olemaan fyysisesti hyvin valmistautunut. Hän oli testeissä, jotka hän oli oppinut. Ja se näyttää hyvältä koulutukseen, uskon että kokoonpano saa “sanoi Slavia valmentaja.

” Niinhän se on kanadalainen, se leikkikalu “, kertoo Hockey etuja Robinson kapteeni Slavia Pavel Kolarik. “Hän on pienempi hahmo, mutta hän on taitava ja hyvin luisteleva. Näemme kuinka hän aikoo kaudella. ”

Ensimmäinen ottelu Robinson pelataan Jihlava Slavia menetti 3: 4 ratsioita. Hän teki vain toisen maalinsa.

“Tunsin, että tämä voisi olla parempi minulle. Mutta se on pitkä kauden alku.Se tapahtui enemmän yhdessä joukkuetoverien, taktiikan ja uusien laitteiden kanssa “, Robinson toteaa. “Toivon, että pelaan parhaiten sen jälkeen. Haluan auttaa. Tämä on minun tehtäväni ja tavoitteeni nyt, hän lisäsi tiukasti.